Aktivering af din hund i vintermånederne

Aktivering af din hund kan være en udfordring – ikke mindst i vintermånederne.

Når vi kigger på vejrudsigten, synes det klart at vinteren er på vej og aktivering af din hund kan blive en udfordring.

Vinter kan betyde at der uge efter uge ikke er så mange lange gåture eller ture til parken med din hund.

Jeg ved ikke om din hund også fortæller dig det?. Min hundeven lader mig vide, når der går en enkelt dag uden en god, lang gåtur eller løb rundt med andre hunde. Der er en indlysende overflod af ophobet energi. Så hvordan i alverden kommer vi gennem vinteren uden vores hunde (og helt ærligt os selv) bliver krop umulige?

Aktivering af din hund

Herunder finder du 5 underholdende ideer til vores firbenede venner gennem de kolde måneder.  5 måder til aktivering af din hund om vinteren:

1. Problemløsnings legetøj

Tænk KONG, Ninna Ottosson puslespil, Leo Genius, papkasser, håndklæder, flaskepost mv. Disse vil give din hund en udfordring, er motivationsskabende og vil belønne din hund mentalt og du selv, er bare igangsætteren.

2. Lære nye ting – tænk selv

Hvad enten det er hjemme i stuen eller til hundetræning, kan vintermånederne være et godt tidspunkt at øve med din hund! At stimulere din hund mentalt kan give mere end du kan forestille dig. Dette kan være en sjov tid at afprøve indendørs Agility, Dog Dancing, lære navne på alle husets effekter og andre aktiviteter! Du kan sagtens bruge stole, lagner, kosteskaft og hvad der ellers er indenfor rækkevidde.

3. Løbebånd

Du ved at du er den mest dedikerede hundeejer der findes, når du har investeret i et løbebånd – udelukkende til din hund. Lidt træning og du vil være på vej! Dette er en fremragende løsning, når tid eller vejret er et problem. Når du som jeg ikke har et løbebånd, ja så leger vi bare vi har et løbebånd og får gang i benene på den ene eller anden måde som fx fangeleg rundt om bordet, løbe gennem huset og tilbage igen – det er kun fantasien der sætter grænser.

4. Indendørs hundepark

Hundedaghave og indendørs hunde park leg dukker stille og roligt op rundt omkring; En Dr. Google-søgning kan måske afsløre sådanne muligheder i dit område. Tjek også din lokale hundedaghave eller træningssted, hvor mange tilbyder åben leg eller privat leg flere gange om ugen. Du kan jo også bare selv samle venners hunde og nabo hunde og så laver I bare jeres eget indendørs hundeleg.

5. Vi trodser vejret og klæder os derefter!

Nogle gange er vi bare nødt til at beskytte os selv og vor hund fra det kolde udenfor og stadigvæk have det sjovt! Overvej at købe og lære din hund at bruge sko og frakke. Kan du selv lide at køre på ski? Ja så kan du og din hund jo køre ski sammen og få en dag fyldt med eventyr.

Og selvfølgelig kan du altid gøre brug af en af mine foretrukne ting: massage og kramme på sofaen med en kop varm kakao.

Aktivering af din hund